© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'Niet zeker dat Carlos Sainz volgend jaar bij Toro Rosso rijdt'

06 sep. 2017 10:48 Ruud Dimmers 0 reacties
Waar rijdt Carlos Sainz in 2018? De meest logische keuze zou Toro Rosso zijn, waar hij ook volgend jaar onder contract staat. Zo eenvoudig is het allerminst. De Spanjaard gaf zelf aan dat hij hogerop wil en Helmut Marko laat weten dat het niet zeker is dat de Spanjaard volgend jaar voor Toro Rosso rijdt.

Carlos Sainz mogelijk onderdeel van motorendeal

Eerder dit seizoen kwam het tot een patstelling tussen Red Bull en Sainz. Tijdens het GP-weekend in Oostenrijk ontplofte de bom toen vader en zoon Sainz de media opzochten met een gerucht dat Verstappen naar Ferrari zou gaan. Op die manier kwam het gedroomde Red Bull stoeltje vrij. Red Bull zette de Spanjaard op zijn plaats door hem aan zijn contract te houden: 'Sainz rijdt in 2018 voor Toro Rosso', was de duidelijke boodschap.

Momenteel lijkt de Spanjaard troef te zijn in een motorendeal tussen McLaren, Renault, Toro Rosso en Honda. Dr. Helmut Marko erkent dat hij niet zeker weet of Sainz volgend jaar nog bij Toro Rosso rijdt. Met name Renault heeft interesse in de Spanjaard.

"Het is moeilijk om iets met 100 % zekerheid te zeggen in de Formule 1. Ik zou niet verbaasd zijn om hem bij een ander team te zien rijden. Dat kan ik zeggen omdat ik weet hoe zijn contract in elkaar zit", laat Markco aan Canal F1 weten.

"Maar, dat is iets dat alleen wij (Red Bull red.) mogelijk kunnen maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen