Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko noemt eigen motor Red Bull 'krankzinnig project'

Met het vertrek van Honda uit de Formule 1 heeft Red Bull besloten zelf een motor te gaan maken. Helmut Marko snapt dat het een mega-project is, maar acht het haalbaar.

Bahrain Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het vertrek van Honda uit de Formule 1 was een hard gelag voor Red Bull. In de twee jaar dat Red Bull gebruik maakte van de Japanse motoren, boekte het op naam van Max Verstappen maar liefst vijf zeges en nog veel meer podia. De weg omhoog leek definitief ingezet, maar inmiddels weet men dat die abrupt doorbroken gaat worden.

Het Oostenrijkse team maakt dit jaar nog af en dan gaat het verder met een zogenoemde Red Bull powertrain. Het team neemt de technologie over van Honda en bouwt zelf verder. Red Bull-kopstuk Helmut Marko ziet in dat het een groot project is.

"De voorbereidingen zijn in volle gang" zegt hij in gesprek met Motorsport-Magazin. "Dit is een krankzinnig project, een gek project. Veel mensen zeggen dat alleen Red Bull het kan. Maar na interne discussies. was er een duidelijke consensus. Ja, dat dit de enige manier is om ons in de toekomst zelfvoorzienend te maken. En daarom gaan we deze uitdaging aan."

Voor nu bouwt het team nog door op de fundering die door Honda is gelegd, maar uiteindelijk moet er in 2025 een compleet nieuwe motor komen. "We zijn de procedure met Honda aan het uitzoeken. In 2022 kunnen we eerst nog Honda's motoren gebruiken en we gaan ervan uit dat we dan alle benodigde documenten, leveranciers, gegevens en de rest wat we nodig hebben in beeld hebben. Dat betekent dat we geen compleet nieuwe motor bouwen, we gebruiken de bestaande", besluit Marko.

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen