© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko noemt rondje van Verstappen in Singapore 'fenomenaal'

15 sep. 2018 17:27 René Oudman 10 reacties
Hij kon zijn oog niet geloven. Helmut Marko keek, evenals vrijwel iedereen in de Red Bull-box, verbaasd op van de ronde die Max Verstappen af wist te leveren tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. De Nederlander raasde naar een tweede plaats, op slechts een handjevol tienden van Lewis Hamilton.

Desgevraagd naar hoe de talentscout van Red Bull het rondje van Verstappen zou willen betitelen, zei de 74-jarige Oostenrijker: "Fenomenaal."

De problematiek die Verstappen kende met zijn Renault-krachtbron baart Marko echter wel zorgen. "Vrijdag hadden we dezelfde kopzorgen met Max", verwijst de Oostenrijker naar de haperende Renault-motor. "Er is hier en daar wat veranderd, maar we zullen wederom een blik moeten werpen op de krachtbron."

Verstappen gaf na de kwalificatie aan dat de short-shift, het kort extra terugschakelen of opschakelen, een heikel punt is met zijn motor. De Nederlander gaf in de derde vrije training in niet mis te verstane bewoording aan zeer te balen van het apparaat in het achteronder van zijn Red Bull.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen