© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Onderhandelingen met Alonso verliepen zeer moeizaam"

05 nov. 2018 18:45 Jan van der Burgt 3 reacties
Toen Red Bull in 2008 met Fernando Alonso om de tafel zat om een mogelijke samenwerking te bespreken, verliepen die gesprekken uiterst moeizaam. Een deal ketste dan ook af, waardoor Alonso voor 2009 bij Renault bleef, om in 2010 naar Ferrari te vertrekken.

Na 2008 nam Red Bull afscheid van F1-veteraan David Coulthard, die in 2005 door het team was aangetrokken om het team op gang te helpen in de beginjaren. Fernando Alonso stond hoog op het verlanglijstje van Red Bull, maar de gesprekken verliepen allerminst soepel, zo geeft Helmut Marko te kennen ten overstaan van ServusTV.

"Die gesprekken verliepen uiterst moeizaam, omdat we over heel veel zaken zeer verschillend dachten. Uiteindelijk paste hij vanwege die verschillende filosofieën gewoon niet in ons team."

Marko legt uit dat Alonso wenste dat het team om hem draaide, terwijl Red Bull het gunnen van kansen aan jong talent hoog in het vaandel heeft staan: "Wij wilden graag onze eigen jongens naar de top helpen, terwijl Alonso een one-man-show voor ogen had. Dat viel niet met elkaar te verenigen."

Naast de verschillen in visie wilde Fernando Alonso voor slechts één jaar in zee met Red Bull, terwijl de energiedrankjesfabrikant een tweejarige deal voor ogen had. Uiteindelijk koos Red Bull voor Sebastian Vettel, die uiteindelijk vier wereldtitels met en voor Red Bull zou binnenhalen. Alonso moest zich in diezelfde jaren bij Ferrari tevreden stellen met de kruimels.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen