Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Onderhandelingen met Alonso verliepen zeer moeizaam"

Toen Red Bull in 2008 met Fernando Alonso om de tafel zat om een mogelijke samenwerking te bespreken, verliepen die gesprekken uiterst moeizaam. Een deal ketste dan ook af, waardoor Alonso voor 2009 bij Renault bleef, om in 2010 naar Ferrari te vertrekken.

Na 2008 nam Red Bull afscheid van F1-veteraan David Coulthard, die in 2005 door het team was aangetrokken om het team op gang te helpen in de beginjaren. Fernando Alonso stond hoog op het verlanglijstje van Red Bull, maar de gesprekken verliepen allerminst soepel, zo geeft Helmut Marko te kennen ten overstaan van ServusTV .

"Die gesprekken verliepen uiterst moeizaam, omdat we over heel veel zaken zeer verschillend dachten. Uiteindelijk paste hij vanwege die verschillende filosofieën gewoon niet in ons team." Marko legt uit dat Alonso wenste dat het team om hem draaide, terwijl Red Bull het gunnen van kansen aan jong talent hoog in het vaandel heeft staan: "Wij wilden graag onze eigen jongens naar de top helpen, terwijl Alonso een one-man-show voor ogen had. Dat viel niet met elkaar te verenigen." Naast de verschillen in visie wilde Fernando Alonso voor slechts één jaar in zee met Red Bull, terwijl de energiedrankjesfabrikant een tweejarige deal voor ogen had. Uiteindelijk koos Red Bull voor Sebastian Vettel, die uiteindelijk vier wereldtitels met en voor Red Bull zou binnenhalen. Alonso moest zich in diezelfde jaren bij Ferrari tevreden stellen met de kruimels.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden