Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko ontevreden met De Vries: "Vanaf het begin al langzamer dan zijn teamgenoot"

Helmut Marko geeft een duidelijk signaal af aan AlphaTauri-rijder Nyck de Vries: verbeteren. De Nederlander voldoet nog niet aan de vereisten en moet de prestaties van zijn teamgenoot evenaren, aldus de Red Bull-adviseur.

De Vries Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries moet verbeteren om zijn Formule 1-stoeltje bij AlphaTauri te behouden, dat is de conclusie van Red Bull-adviseur Helmut Marko na de eerste races van zijn eerste volledige seizoen. In Monaco hoopt Marko dat hij teamgenoot Yuki Tsunoda kan volgen in prestaties en als dat zo is, dan is er volgens hem niks aan de hand.

Toch is dat nog niet zo. De man uit Graz is kritisch voor de camera van Viaplay. "Vanaf het begin was hij al vijf tienden langzamer dan Yuki en nu is het nog steeds drie tienden op een ronde. Jammer genoeg crashte hij ook nog de laatste races, maar als hij kan verbeteren, dan is er niks aan de hand."

De Vries krijgt dus nog tijd van Marko en Red Bull/AlphaTauri, maar dat er ontevredenheid is, dat is meer dan duidelijk. In Monaco kan de Friese coureur voor verandering zorgen gezien zijn ervaringen op het stratencircuit waar hij in de lagere klassen meermaals won.

Bekijk het volledige interview met Marko in Monaco hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Horner schept duidelijkheid over Newey-clausule in contract Verstappen