Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Marko onthult: "Verstappen stond bovenaan lijstje van Mercedes"

Red Bull Racing is in haar nopjes met het vroegtijdig verlengen van het contract met Max Verstappen. Het is een zet waarmee het de concurrentie de komende jaren buitenspel zet, door de Nederlander met een dichtgetimmerd contract binnen eigen gelederen te houden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Max Verstappen werd al geruime tijd gelinkt aan een overstap naar Mercedes, maar de coureur voelt zich als een vis in het water bij Red Bull. Het team verlengde zijn contract tot en met het einde van 2023. Daarmee heeft het volgens teamadviseur Helmut Marko een gouden zet gedaan, te meer Mercedes nu moet hopen dat Lewis Hamilton ook na dit seizoen blijft.

"Dit was een zeer belangrijke stap voor ons. Nu kunnen we met vertrouwen naar de toekomst kijken", vertelt hij aan Auto Motor und Sport. "Eerlijk gezegd is het moeilijk om in te schatten wat er waar is van de verhalen over Hamilton en Ferrari. Het is duidelijk dat Mercedes moet handelen als Lewis in 2021 naar Ferrari gaat. In dat geval was Max zeker de eerste persoon op hun lijstje geweest."

De contractverlenging is ook door motorleverancier Honda positief ontvangen. De Japanners hebben een contract tot en met eind 2021, maar Marko verwacht dat de samenwerking ook daarna voorgezet wordt: "Honda heeft heel positief gereageerd op dit bericht. Max is erg belangrijk voor ze. Ze zijn dol op zijn agressieve manier van rijden en zijn open houding."

Marko verwacht op korte termijn nieuwe gesprekken over de toekomst met Honda te voeren: "Ik wacht gewoon nog op een datum waarop ik naar Japan moet vliegen."

21 reacties

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"