Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko onthult: "Verstappen was toch best gespannen voor F1-record"

Red Bull-adviseur Helmut Marko is blij met de tiende zege op rij voor Max Verstappen en hoewel de Nederlander zei dat het hem weinig uitmaakt, zegt Marko dat Verstappen tóch wat gespannen was.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Italië was in eerste instantie geen 'makkelijke' zege voor Red Bull. Carlos Sainz startte vanaf pole, maar zoals we de rest van het seizoen al hebben gezien, is Max Verstappen oppermachtig op zondag. Rustig wachtte de Nederlander af om de leiding over te nemen en een groot gat te creëren.

"We zeiden dat we niets moesten riskeren", zegt Helmut Marko dan ook bij ORF, terugblikkend op de briefing voor de race. "Dit was slechts een kwestie van tijd. Vanaf de vierde ronde zagen we dat de banden van Sainz al slechter werden en dat hij wat begon te glijden. Hij stabiliseerde wel, maar toch kwam het goed."

En dat was lastig volgens Marko, vooral omdat het de thuisrace is van de Scuderia. "Als Ferrari-coureur in Monza moet je echt alles wat je hebt geven met het verdedigen. Toch ging alles goed en reed Perez ook een hele goede race. Onze banden waren vandaag in een betere staat."

Later had ook Perez de grootste moeite om voorbij aan Sainz te gaan. "Een Ferrari-coureur in Monza verdedigt zich met hand en tand. Perez heeft een goede race gereden", zegt Marko, die een straf voor de Spanjaard niet had verwacht. "In Monza kan je hen niet bestraffen. Een 1-2 in Ferrari-land, meer kan je niet wensen!"

Daarna in gaat op de tiende zege van Verstappen: "Max was toch best gespannen. Voor hem was de tiende overwinning iets heel belangrijks en dan hadden we ook nog de crew die eerder met Sebastian Vettel werkte."

"Zij wilden ook hun record verbreken, dus er was intern wat spanning. Voor mij was de honderdste overwinning dan weer emotioneler, maar voor Max is de tiende heel belangrijk. En ja, als we in Singapore kunnen winnen, dan ziet het er zeker niet slecht uit voor de rest van het seizoen", aldus Marko.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer