Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko onthult waarom Alonso nooit de teamgenoot van Verstappen wordt

Wie rijdt in 2025 bij Red Bull Racing? Max Verstappen beschikt nog over een langdurig contract, maar het tweede stoeltje is nog altijd niet ingevuld. Fernando Alonso werd genoemd, maar de Spanjaard blijft bij Aston Martin. Volgens Helmut Marko was een overstap naar Red Bull ook niet aan de orde.

Marko Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De rijdersmarkt van 2024 is misschien wel de belangrijkste van de afgelopen jaren. Met de aanstaande regelwijziging van 2026 in aantocht, willen veel teams zich al komend jaar verzekeren van een goed rijdersduo. Zo ook Red Bull, waar Max Verstappen nog over een langdurig contract beschikt. Er wordt al maanden gesproken over een eventuele overstap van de regerend wereldkampioen naar Mercedes, maar de kans dat hij bij Red Bull blijft, voor tenminste 2025, wordt met de dag groter.

Dan blijft bij de regerend wereldkampioen bij de constructeurs nog één stoeltje over: die van Sergio Perez. De Mexicaan begon het seizoen goed, maar kent de laatste weken steeds meer problemen. Zeker nu Ferrari en McLaren dichterbij lijken te komen. In Imola kende Perez een verschrikkelijk weekend, met slechts een elfde plek in de kwalificatie en P8 als eindklassering in de race. Moet Perez steeds meer gaan vrezen voor zijn plek?

"Geweldige coureurs en geweldige persoonlijkheden"

Helmut Marko heeft al vaker laten doorschemeren dat hij alle opties voor 2025 bekijkt. Een van de geruchten was een overstap van Fernando Alonso naar het team van de Oostenrijker. Lang hielden ze bij Red Bull de lippen op elkaar, als het ging over de Spanjaard, maar in Imola wilde Marko er toch iets over kwijt. Alonso heeft inmiddels een nieuw contract getekend bij Aston Martin en kan dus van de lijstje af.

"Er hebben gesprekken plaats gevonden," zo vertelt Marko tegenover Formul1.de. Toch liet Red Bull de tweevoudig wereldkampioen aan zich voorbij gaan. Volgens Marko om één simpele reden: Max Verstappen. Volgens de Oostenrijker zou de komst van Alonso voor onrust hebben gezorgd binnen het team, vooral vanwege de kwaliteiten van de Spanjaard.

"Zoals ik al wel eens eerder heb gezegd, is een harmonieuze werkomgeving erg belangrijk voor Max en ik denk dat dat waarschijnlijk niet het geval zou zijn geweest met Alonso," zo vervolgt Marko. "Dit zijn twee contrasterende persoonlijkheden, allebei geweldige coureurs en ook geweldige persoonlijkheden. Maar als het er op aankomt, wie is er dan sneller? Dan zijn ze geen beiden preuts en zou het heel, héél moeilijk zijn voor een team om dit in een positieve richting te sturen," zo sluit Marko af. 

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen