Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ontkent interne machtstrijd bij Red Bull: "Onzin!"

Helmut Marko verwijst alle geruchten over een machtsstrijd binnen Red Bull rechtstreeks naar de prullenbak. De adviseur van het team is niet bezig met een spel om hogerop te komen, maar benadrukt wel hoe belangrijk de onafhankelijkheid van het Formule 1-team is.

Na het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz in 2022 heeft de CEO van Red Bulls sport- en mediatakken, Oliver Mintzlaff, ook zeggenschap over het Formule 1-team. De Duitse zakenman is vooral bezig bij het moederbedrijf zelf en laat Red Bull haar gang gaan, iets dat voor Helmut Marko erg belangrijk is. Een opmerking van Marko zorgde onlangs echter voor geruchten dat Marko en Mintzlaff in een machtsstrijd zouden zitten. Na een keiharde nederlaag van voetbalteam Red Bull Leipzig op Manchester City (0-7) grapte de adviseur van het F1-team: "Ik denk dat hij daar nog wel druk mee is..." Van een machtsstrijd is echter absoluut geen sprake, dat benadrukt Marko. "Het is allemaal onzin! Een totaal opgeblazen iets", zegt de man uit Graz zelf tegen Krone Zeitung . "Het was gewoon een ironische opmerking als niet-voetbalkenner. Er zijn wel nieuwe structuren (binnen Red Bull, red.) waarin onze onafhankelijk is opgenomen, maar het is verder een samenwerking die zich goed ontwikkelt."

AlphaTauri niet in de verkoop

Binnenkort is er in Salzburg opnieuw een meeting met de belangrijkste personen van het energiedrankjesmerk. Ook de situatie bij van het matig presterende AlphaTauri staat op de agenda om besproken te worden. Het team zal volgens Marko niet verkocht worden. "Aan het begin van het jaar zei ik dat we een oplossing moesten verzinnen." "Die oplossing zou een mogelijke verkoop, een mogelijke verhuizing naar Groot-Brittannië of een mogelijke 'we laten het zoals het is' worden. Dat wordt besproken met Mintzlaff, maar er is nog geen beslissing gemaakt. Wel weten we al dat er sowieso geen verkoop komt."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden