Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ontkent mogelijke verkoop AlphaTauri niet: "Begrijpelijke onvrede"

Volgens Helmut Marko is het begrijpelijk dat er onvrede heerst over de prestaties van het tweede Red Bull-team, AlphaTauri.

Op zaterdag kwamen de geruchten naar buiten dat Red Bull haar tweede team misschien van de hand wil doen. AlphaTauri, dat vorig jaar negende werd in het kampioenschap, zou niet genoeg rendement opleveren voor het geldbedrag dat Red Bull in het team pompt. Verhuizen naar Engeland of verkopen zouden de opties zijn. Natuurlijk riep dat ook bij RacingNews365 vragen op en we trokken Helmut Marko aan zijn mouw in de paddock in Bahrein. Wat klopt er van deze geruchten? "Het zijn geruchten die ergens vandaan komen. Daar reageren we niet op", zo laat hij weten, alvorens hij toch verder gaat met zijn reactie. "Als er een beslissing wordt genomen, dan is dat aan de aandeelhouders."

P1 vs. P9

Volgens Marko is het verschil tussen het eerste en tweede Red Bull-team te groot, terwijl AlphaTauri op bepaalde vlakken juist zou moeten kunnen profiteren van Red Bull. Daar gaat dus iets niet goed en dat zien ook de mensen die het voor het zeggen hebben. "Dat zij niet blij zijn met de negende plaats van AlphaTauri, dat is begrijpelijk. Als je aan de ene kant een team hebt zoals Red Bull, dat het wereldkampioenschap wint, terwijl het zusterteam negende wordt, dan betekent dat dat er niet goed gebruik wordt gemaakt van de synergieën." "Dan is het natuurlijk normaal dat men overwegingen maakt, en dat de aandeelhouders om verantwoording vragen", aldus de Red Bull-adviseur.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi