Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko ontstemd over Red Bulls vrijdag: "We werken de verkeerde kant op"

Helmut Marko is bepaald niet te spreken over het verloop van de eerste twee vrije trainingen van Max Verstappen en Sergio Perez. De balans was niet goed en dat was niet het enige probleem.

Verstappen GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen was met de vierde positie in de tweede vrije training de best geklasseerde Red Bull-coureur op Silverstone. De Nederlander was gematigd tevreden, maar teamadviseur Helmut Marko slaagt er minder goed in om de positieve zaken uit de dag te filteren. Eigenlijk ziet hij alleen maar slechte punten.

"We hebben de afstelling nog niet goed voor elkaar, we krijgen de juiste balans in de auto niet gevonden", zo wordt de Oostenrijker geciteerd door Motorsport Magazin.

"We hebben last van zowel over- als onderstuur en krijgen in de langzame bochten de grip niet gevonden. We werken nog niet in de juiste richting", zo concludeert hij dan ook, om vervolgens een sprankje hoop uit te spreken dat Red Bull het Ferrari op zaterdag met een betere setup alsnog moeilijk kan maken.

Red Bull-coureurs hoorden vreemde geluiden

Beide Red Bull-coureurs klaagden overigens over vreemde geluiden vanuit de auto. Vermoedelijk liep er ergens iets aan: "Het kwam van het bodywork, iets maakte ergens contact", zo doet Marko een gooi naar het hoe en wat van de raadselachtige geluiden.

Marko liet na te bevestigen of te ontkennen dat het probleem te maken had met het nieuw geïnstalleerde bodywork aan de achterzijde van het de auto, maar wilde wel kwijt zich er niet al te veel zorgen over te maken: "Het is niks ernstigs."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen