Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko ontwijkt vragen over prestaties Perez: "Zullen we het over Lawson hebben?"

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten liet Sergio Perez wederom geen daverende indruk achter. De Mexicaan werd overschaduwt door de prestaties van 'debutant' Liam Lawson en Helmut Marko wil dan ook liever over de Nieuw-Zeelander praten, dan over Perez.

Lawson Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Wie rijdt er in 2025 als teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull? Dat is een van de hoofdvragen die men zich bij Red Bull momenteel afvraagt. Als het aan Helmut Marko ligt lijkt de voorkeur eerder te gaan naar een jongeling uit eigen opleiding, dan naar een ervaren coureur zoals Sergio Perez.

Wat wel duidelijk is, dat er drie kanshebbers zijn: Sergio Perez, Yuki Tsunoda en Liam Lawson. De drie heren krijgen zes races de kans om zich te laten zien. En meteen bij de eerste race, die van afgelopen weekend in Austin, was er één die volgens Marko er boven uit sprong.

"Het waren 56 ronden, wat betekent dat hij niet elke ronde een seconde langzamer was", antwoordt Marko veelzeggend wanneer Motosport Magazine hem vraagt naar de achterstand van Perez op zijn teamgenoot. Bij het vallen van de vlag was het gat tussen de twee Red Bull-coureurs zo'n 40 seconden. Marko wil dan ook niet echt in gaan op de snelheid van Perez: "Zullen we het over Lawson hebben?"

"Dat was een mijlpaal. Die P3 in de kwalificatie (in Q1 red.) was een sensationele tijd. En in de race hebben we de Alonso weer. Ik denk niet dat Alonso dat had verwacht, maar hij had zogenaamd een rekening met hem te vereffenen, na de sprint. Maar het was verfrissend. Op beide banden heel snel, geen fouten gemaakt", vervolgt Marko over de 'debutant' Lawson, die teamgenoot Tsunoda meteen in het stof liet bijten.

Dat laatste is ook Marko niet ontgaan: "We gaan het evalueren, maar wat we van Ricciardo verwacht hadden, heeft Lawson wel gedaan. We moeten de jeugd een kans geven."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Brundle ziet 'sluwe straatvechter' Verstappen Norris aftroeven: "Dat was onverklaarbaar"