Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Ook zonder extra stop hadden we kunnen winnen'

Red Bull kon in China na een extra pitstop op de softs eenvoudig naar voren rijden. Red Bull-adviseur Helmut Marko denkt echter dat Red Bull ook zonder deze kunstgreep had kunnen winnen.

"Onze snelheid was ook op de medium-compund meer dan goed" , zo laat Marko in gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport optekenen. "We hebben ons nu even terug laten vallen om daarna harder toe te kunnen slaan, maar ook als we niet naar binnen waren gekomen was de overwinning van Valtteri Bottas geen uitgemaakte zaak. Onze mediums waren op het moment van die pitstop nog zeer goed."

Of Red Bull daadwerkelijk ook met één pitstop had gewonnen zullen we nooit weten, maar het feit dat de Red Bulls goed omgaan met de banden had het Brits-Oostenrijks team zeker in de kaart kunnen spelen: "Wij kunnen langer op snelheid door blijven rijden op een setje banden. Dat betekent dat naarmate de banden van de concurrenten slijten, ons voordeel bij het accelereren alleen maar groeit. Heb je gezien hoe makkelijk we Lewis Hamilton inhaalden?"

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi