Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko optimistisch over titelkansen 2020: "Red Bull kan meteen competitief zijn"

Het huidige Formule 1-seizoen heeft Red Bull de doelstellingen niet kunnen verwezenlijken, maar dat is voor Helmut Marko geen reden om de plannen voor volgend jaar bij te stellen. Voor 2020 moet het team direct mee kunnen doen om de prijzen.

Albon Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Formule 1-team van Red Bull roept al een aantal seizoenen dat het om het kampioenschap zal strijden, en met de komst van nieuwe motorleverancier Honda is het gemotiveerder dan ooit om de succesvolle periode van 2010-2013 te evenaren. Na het zogenoemde 'overgangsjaar' is het in 2020 de bedoeling dat de combinatie Red Bull Honda van meet af aan om de prijzen mee kan doen, zodat het aan het eind van het jaar met Max Verstappen de wereldtitel kan bezegelen.

Hoewel de doelstelling van Helmut Marko om in 2019 tenminste vijf Grands Prix te winnen inmiddels niet meer gerealiseerd kan worden, heeft de Oostenrijker goede hoop dat het aankomend seizoen direct kan strijden om de prijzen.

"Het doel is om volgend jaar vanaf de allereerste race van het seizoen competitief te zijn", aldus Marko in gesprek met Motorsport-Total. "We hebben van onze fouten geleerd en zijn optimistisch dat we volgend jaar voor de wereldtitel kunnen gaan. Een van de voornaamste fouten die we dit jaar hebben gemaakt, is dat we te laat waren met de RB15. Als gevolg daarvan stonden we niet waar we wilden staan."

Marko is mede dankzij de toewijding van Honda, dat naar verluidt grote plannen heeft voor 2020, extra zelfverzekerd over zijn uitspraken. Daarbij kan het ook dan weer rekenen op de hulp van de succesvolle ontwerper Adrian Newey. Hoewel de tekenaar van verscheidene kampioenschapswinnende auto's in mindere mate bij het proces betrokken zal zijn, is de Britse ontwerper ook in 2020 'nauw betrokken' bij het proces.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van de Formule 1-podcast van RacingNews365. Hierin wordt onder andere de mysterieuze zaak van Ferrari's motor besproken door Jeroen van Inkel, Tim Coronel en Ruud Dimmers.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak