Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2020

Marko over F1 GP op Red Bull Ring: "Geen motorhomes, wél mondkapjes"

De kans is groot dat de Formule 1 op 5 juli op de Red Bull Ring van start gaat met de Grand Prix van Oostenrijk. Van 'business as usual' zal echter geen sprake zijn. Helmut Marko licht verdere veiligheidsmaatregelen toe.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als op 5 juli de eerste Grand Prix van het jaar verreden wordt, ziet het gebeuren er anders uit dan wat we gewend zijn van de Formule 1. We wisten al dat publiek niet welkom is, dat men geen pers toelaat buiten de televisieploeg die de actie op de baan registreert, dat er zo min mogelijk teamleden afreizen naar Oostenrijk en dat het Formule 1-circus zo min mogelijk in aanraking komt met de lokale bevolking.

In gesprek met het Duitse RTL voegt Helmut Marko, de woordvoerder van de Oostenrijkse GP, daar nog een aantal maatregelen aan toe: "De teams laten hun motorhomes thuis. Dat kan, zeker in Oostenrijk, aangezien we in de al bestaande gebouwen ruimtes voor de teams kunnen faciliteren."

Het thuislaten van de motorhomes moet eraan bijdragen dat iedereen zoveel mogelijk afstand tot elkaar bewaart, om zo het besmettingsrisico te verlagen. Dat moet tevens klein worden gehouden door het feit dat niemand zonder negatieve coronatest het circuit opkomt. Marko geeft bovendien aan dat iedereen in de paddock verplicht mondbescherming moet dragen.

De Red Bull-adviseur hoopt dat een succesvolle aftrap in Oostenrijk kan leiden tot een soort domino-effect: "De hoop is dat we een volwaardig kampioenschap op kunnen zetten. Als we twee races veilig weten te organiseren, kan dat een domino-effect teweeg brengen voor de rest van de races, waarmee we hopelijk op zo'n vijftien races uit kunnen gaan komen."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen