Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko over fouten Verstappen: "Daar moet over gesproken worden"

Helmut Marko knoopte afgelopen seizoen meermaals het gesprek aan met Max Verstappen om het over een fout van de Nederlander te hebben. Een absolute must, meent de Red Bull-adviseur.

Helmut Marko stipt voor de camera's van ServusTV de fouten aan die Max Verstappen in China (gevechten met Hamilton en Vettel) en Monaco (crash in derde vrije training) maakte. Het waren onnodige fouten, die hem op een gesprekje met de Oostenrijker kwamen te staan.

"Het begin van het seizoen verliep moeizaam voor Max. De moeilijkste les kwam echter in Monaco, waarin hij een zekere kans op de overwinning vergooide door in de laatste vrije training te crashen." "Het kwam er op neer dat Max op dat moment teveel wilde, terwijl hij enkel op zijn snelheid hoefde te vertrouwen. Ik vertelde hem een weekend op te bouwen, van de vrijdag naar de zondag te werken en de rust te bewaren." "Zijn fout in Monaco was onzinnig en zijn schermutselingen met Hamilton en Vettel in China bovendien onnodig. Na afloop van zo'n race vind ik het belangrijk dat we daar over praten, iets wat heel open en eerlijk met elkaar doen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi