Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko over mogelijk vertrek Verstappen bij Red Bull: "Ik maak me geen zorgen"

Er is de laatste tijd veel gezegd en geschreven over de clausules in het contract van Max Verstappen die hem volgens bepaalde scenario's de kans bieden bij Red Bull te vertrekken. Teamadviseur Helmut Marko vreest echter niet voor het vertrek van zijn oogappel, zeker niet na de Grand Prix van Oostenrijk.

Verstappen horner Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Max Verstappen weet heel goed wat hij aan Red Bull en Honda heeft en bovendien hebben de Honda-mannen op de Red Bull Ring laten zien waar ze toe in staat zijn. Ik denk dat er in Oostenrijk een belangrijke stap is gezet", zo laat Helmut Marko vol vertrouwen optekenen in gesprek met Auto Bild. "Het klopt dat er prestatie-gerelateerde clausules in Max Verstappen zijn contract zijn opgenomen, maar op dit moment maak ik mij geen enkele zorgen."

Wellicht dat Marko zich geen zorgen maakt vanwege de derde plaats van Verstappen in het coureurskampioenschap. Over het algemeen wordt namelijk aangenomen dat Verstappen mag vertrekken als hij vóór de zomerstop niet bij de eerste drie staat.

Verstappen greep die derde plaats door zijn daverende overwinning in de Grand Prix van Oostenrijk, wat Marko betreft een voorbode voor meer: "Dit was de eerste keer dat we met een agressieve motorafstelling van Honda reden en dat heeft ons direct een grote stap opgeleverd. Daarnaast verbeteren we ook continue ons chassis. Als de concurrentie nu ook maar het kleinste steekje laten vallen, staan we erbij."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen