Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Rijdt Verstappen in 2025 voor Red Bull? Marko reageert

Silly Season begon al heel vroeg met de aankondiging dat Lewis Hamilton volgend jaar naar Ferrari overstapt. Wat betekent dat voor de situatie bij Red Bull? Adviseur Helmut Marko reageert.

Verstappen Marko Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton shockeerde nog voor de start van het 2024-seizoen de Formule 1-wereld met het nieuws dat hij vanaf 2025 voor Ferrari gaat rijden. Dat gaat ongetwijfeld voor een stoelendans zorgen in de koningsklasse van de autosport, zeker gezien het feit dat meer dan de helft van de coureurs op de huidige grid nog geen contract heeft voor volgend jaar. Dat zorgt voor de nodige speculaties, zeker ook omdat het geen garantie is dat Max Verstappen bij Red Bull blijft.

Want na de aankondiging van Hamilton zorgde het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag van Red Bull-teambaas Christian Horner ervoor dat er heel veel onrust was bij de Oostenrijkse renstal. Zo verbond Verstappen zijn lot aan dat van adviseur Helmut Marko, nadat hij mogelijk geschorst zou worden.

De rust bij Red Bull is inmiddels weer redelijk teruggekeerd, maar de vragen rond de positie van Verstappen blijven komen. Marko reageert op wat er speelt in Silly Season en wat zijn gedachten daarover zijn. "Het is volkomen ongebruikelijk dat contracten met coureurs in april worden afgerond of dat Hamilton zijn overstap zo vroeg aankondigt. Maar we laten ons niet onder druk zetten. We hebben het beste team en we blijven bij ons team. We willen alles goed in de gaten houden om de juiste beslissing te nemen. En dat zal zeker tot de zomer duren", zo legt Marko uit tegenover Sky Sport.

Toch was het dus de afgelopen tijd onrustig rond Red Bull. Hoe groot schat hij de kansen in dat het team bij elkaar blijft? "Als het op de wedstrijd aankomt, klopt alles", zo is het mysterieuze antwoord van de Oostenrijker.

En is hij er zeker van dat Verstappen volgend seizoen bij Red Bull rijdt? Op die vraag gaat Marko niet echt in. "Max zal zeker willen rijden waar hij de beste auto heeft. En dat is op dit moment duidelijk Red Bull."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'