Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko overrompelde Newey bij eerste ontmoeting: "Hij staarde glazig naar me"

Helmut Marko en Adrian Newey zijn al jaren sleutelfiguren binnen Red Bull. Ze houden er een mooie onderlinge anekdote op na, deze keer aangehaald door de Oostenrijkse teamadviseur.

Newey Marko 2007
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Red Bull behoort na het Formule 1-debuut in 2005 inmiddels tot het F1-meubilair. Het team is een vaste waarde en bovendien zeer succesvol. Een belangrijke slag werd vroeg in het F1-avontuur geslagen toen Adrian Newey als topontwerper werd aangetrokken.

Het eerste contact tussen Helmut Marko en Newey was even kort als bondig als eenzijdig, zo beschreef Newey ooit in zijn boek. In dat boek beschrijft Newey hoe Marko ooit op hem afstapte met de volgende woorden:

"Ik ben Dr. Helmut Marko en ik werk voor Red Bull. Ooit zul je me bellen", om vervolgens weg te lopen. Als Marko door Road & Track geconfronteerd met die anekdote wordt geconfronteerd en met het feit dat Newey daar toen om moest lachen, licht hij zijn manier van handelen toe.

"Hij staarde me toen inderdaad wat glazig aan. Maar toen Red Bull besloot toe te treden tot de Formule 1, dachten veel mensen dat het voor ons een lolletje was en een manier om nu eenmaal grotere feesten te organiseren dan anderen."

"Mijn idee was echter om zo competitief mogelijk te zijn. Ik ben heel direct in wat we willen (bijvoorbeeld die handtekening van Newey, red.) en uiteindelijk heeft dat zijn vruchten afgeworpen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië