Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko passeert Red Bull met vraag over sterkste F1-coureursline-up

Die kan Sergio Perez in zijn zak steken: vraag Helmut Marko naar de sterkste teamline-up in de Formule 1 en hij komt niet bij Red Bull uit. En dat zal niet met Max Verstappen te maken hebben.

Marko Perez Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Helmut Marko niet de allergrootste fan is fan Sergio Perez, is geen groot geheim. Zijn kritiek op de Mexicaan is vaak niet mals, maar als puntje bij paaltje komt, kiest het team voor 'continuïteit' en 'stabiliteit'. 

Maar dat maakt niet dat hij de combinatie van Max Verstappen en Sergio Perez ziet als de sterkste combinatie op de Formule 1-grid, dat terwijl je toch mag verwachten dat Verstappen dat gemiddelde van twee coureurs toch aardig op zou krikken.

Als de Canadese krant Journal de Montreal Marko vraagt naar het sterkste rijdersduo op de huidige Formule 1-grid, passeert hij dan ook zijn eigen team: "Lando Norris en Oscar Piastri bij McLaren", zo luidt zijn oordeel, om dat oordeel vervolgens te onderbouwen.

"Ze zijn allebei nog jong en allebei ook erg hongerig", zo vervolgt de Oostenrijker. "Momenteel kunnen ze het heel goed vinden met elkaar en ze werken bovendien heel goed samen."

Verder lijkt het ook geen moment in hem op te zijn gekomen om RB te benoemen. Ja, hij is onder de indruk van Yuki Tsunoda en daarom werd diens contract ook met een jaar verlengd, maar als de krant Marko confronteert met de uitspraken van Jacques Villeneuve over Ricciardo, doet hij weinig moeite om het voor zijn coureur op te nemen.

"IK heb de uitspraken van Villeneuve niet gehoord, maar het was aan Daniel om Yuki dit jaar te verslaan bij Racing Bull. En dat is dit jaar niet het geval gebleken. We zien in plaats daarvan het tegenovergestelde gebeuren."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Coronel Coureur bevestigt carrièremove à la Max- en Jos Verstappen