Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko plaatst kritische noot bij track limits-fiasco op de Red Bull Ring

Naast het fenomenale optreden van Verstappen was er nog één onderwerp dat heel wat krantenkoppen teweegbracht na de Grand Prix van Oostenrijk: track limits. Het hele weekend werden er tientallen rondetijden geschrapt en tijdstraffen uitgedeeld aan verschillende coureurs. Veel namen binnen het Formule 1-paddock spraken hun onvrede uit over de gang van zaken in Spielberg, zo ook Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko.

Sergio-Perez-Red-Bull-Racing-Red-Bull-Ring-F1-AustrianGP-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Volgens Helmut Marko heeft de wedstrijdleiding alle chaos aan zichzelf te danken, zo vertelde hij tegenover het Oostenrijkse ORF. Nico Hulkenberg ontving een tijdstraf, enkele ronden nadat hij was uitgevallen. Marko: "Dat geeft wel aan hoe lang het duurde voordat ze een beslissing namen. Ze hebben geen nauwkeurige meetmethodes, waardoor ze alles tien keer heen en weer sturen."

"De volledige racestrategie werd beïnvloed door straffen"

Marko sprak zich uit over wat alle onduidelijkheid voor gevolgen had: "De volledige racestrategie werd beïnvloed door de straffen. Hoe langer het duurde voordat er een knoop werd doorgehakt, des lastiger het was voor de teams om de strategie aan te passen. Daarnaast waren het niet alleen de coureurs en teams die last hadden van de track limits; ook de stewards werden voortdurend overbelast."

De tachtigjarige Oostenrijker gaf een positieve twist aan het interview: "Laten we het van de andere kant bekijken. Het contract van het circuit met de Formule 1 is verlengd tot en met 2030. Volgende maand vindt de MotoGP plaats op de Red Bull Ring. Daarna is er ruim de tijd om tot een oplossing te komen met betrekking tot de track limits."

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in