Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko plaatst tegenvallend ogende trainingsdag Red Bull in perspectief

Helmut Marko houdt de moed erin na de eerste vrije trainingen in Bahrein. Volgens de Oostenrijker staat Max Verstappen er nog steeds goed voor.

Verstappen Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen eindigde twee keer als zesde tijdens de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander klaagde over de RB20 en vooral over het schakelen. Red Bull-adviseur Helmut Marko stelt tegenover onder meer RacingNews365 dat het allemaal wel meevalt. Red Bull is nog steeds het snelste team, denkt de Oostenrijker

"De longrun was erg goed, maar de temperatuur was natuurlijk vijf à zes graden lager dan tijdens de test", vertelt Marko. "De trainingen verliepen niet zo ontspannen als de wintertests, maar we hebben er nog steeds vertrouwen in. Het schakelen gaat wat stroef, al is dat is eigenlijk een veelgehoorde klacht bij Max."

Dus er is geen andere favoriet? Marko: "Ik geloof het niet. Ik denk niet dat de tijden van Mercedes helemaal representatief zijn. Ferrari zal heel sterk zijn in het race en de kwalificatie. Maar ik denk dat wij qua racepace nog steeds het snelste team zijn."

Marko legt haarfijn uit waarom de tijden niet representatief waren. "Er staat meer wind. De vraag is of we misschien gevoeliger zijn voor wind nu we een zeer efficiënte auto hebben qua aerodynamica. Maar zoals ik al zei, de eerste dag, we zijn dingen aan het uitzoeken. Je past je aan als het zes graden kouder is en de wind kwam bij vlagen. Dat maakt het geheel natuurlijk moeilijker."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'