Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Helmut Marko

Marko positief gestemd: "Tijdens kwalificatie kan Verstappen het Hamilton lastig maken"

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen heeft Helmut Marko gemengde gevoelens over de prestaties van zijn team. Hij heeft goede hoop op een prima afloop van de kwalificatie, maar de racepace die concurrent Mercedes op vrijdag toonde, heeft de Oostenrijker verbaasd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen leek vrijdag in Singapore erg goed voor de dag te komen. Tijdens de eerste vrije training was de Nederlander de snelste coureur op de baan, en tijdens de tweede vrije training was hij de enige coureur die Lewis Hamilton wist bij te houden. De rest van de concurrentie kon de tijden van het duo namelijk niet evenaren.

Red Bull-adviseur Helmut Marko was na afloop wel te spreken over de uitgangspositie van zijn team voor de kwalificatie op zaterdag: "Over één ronde doen we met Max Verstappen gewoon goed mee en tijdens de kwalificatie kunnen we het Mercedes en zeker Hamilton erg lastig maken", zo vertelt de Oostenrijker tegenover het Duitse Auto-Motor-und-Sport.

Wat betreft de uitgangspositie van Red Bull voor de race was de Oostenrijker na afloop echter allesbehalve tevreden. Sterker nog, de Oostenrijker gaf aan verbaasd te zijn door de vertoonde racepace van concurrent Mercedes: "Wat betreft de longruns was Hamilton sneller dan wij en bovendien had hij de bandenslijtage beter onder controle, waardoor wij enigszins verbaasd zijn. Het positieve is dat we in ieder geval weten waar we aan moeten werken", aldus de invloedrijke Red Bull-adviseur.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met onder andere Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

5 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’