Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko positief: "We zijn dichter bij dat punt gekomen"

Max Verstappen en Red Bull zijn qua snelheid het initiatief kwijtgeraakt aan McLaren. Volgens Helmut Marko is een oplossing echter dichter bij gekomen.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In Zandvoort werd voor Red Bull duidelijk dat McLaren momenteel een stuk sneller is, zeker als het om downforce gaat. Max Verstappen kon het tempo van Lando Norris niet bijbenen en kwam 22 seconden achter zijn vriend en rivaal over de streep. Toch denkt Helmut Marko dat Red Bull dichter bij een oplossing is gekomen voor de balansproblemen. 

"Als je updates meeneemt, zou dat normaal gesproken verbeteringen moeten opleveren", vertelt Marko tegenover Sky DE. "Eerlijk gezegd weten we niet of dat gelukt is. Sommige updates waren geen verbetering, maar brachten de auto juist verder uit balans. Dat betekent dan ook meteen dat de coureurs minder vertrouwen hebben."

Maar wat is precies het probleem van Red Bull. "De auto gaat van onderstuur naar overstuur en weer terug. Bovendien is de bandenslijtage aanzienlijk hoger. Nu moeten we er langzaam achter zien te komen waar we de verkeerde afslag hebben genomen. Ik denk dat we met de verzamelde informatie in Zandvoort echter dichter bij dat punt zijn gekomen."

Marko gaat ook in op een vraag of het aangekondigde vertrek van Adrian Newey intern invloed heeft gehad. "Het mag duidelijk zijn dat met terugwerkende kracht naar het vertrek van Newey gewezen wordt, maar wij zijn een grote organisatie met meer dan 1000 medewerkers die in de breedte zeer goed functioneert. We moeten nu de juiste beslissingen nemen. Ik geloof dat we op de goede weg zijn en het is nu cruciaal om kalm te blijven en constructief verder te werken."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld