Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko prijst soevereine Verstappen: "Ongelooflijke prestatie"

Max Verstappen kende een zeer dominant weekend in de straten van Monte Carlo en won afgetekend. Red Bull-adviseur Helmut Marko had maar op één moment een verhoogde hartslag tijdens de race.

Helmut Marko maakte zich geen moment zorgen dat de zege van Max Verstappen in gevaar zou komen in Monaco. De Nederlander domineerde in het Prinsdom, maar moest op zijn medium banden wel een zeer lange stint rijden.

"We hebben ons geen moment zorgen gemaakt. Alonso had meer last van graining. We hebben zeer goede camera's en analyseren daarmee de bandenslijtage. We wisten dan ook dat onze banden niet eerder zouden opgeven", blikt Marko in gesprek met Sky Duitsland terug.

Verstappen reed liefst 55 ronden op zijn medium banden en wisselde naar intermediates toen de regen met bakken uit de hemel kwam.

"Toen we wisten dat de regen zou komen hebben we besloten om buiten te blijven tot het begon te regenen", legt Marko uit. "Marko toonde zich wederom onder de indruk van Verstappen: "Hij heeft zo'n rust en is zeer geconcentreerd. Hij toont een zeker soevereiniteit."

Bij Servus TV doet Marko er nog een schepje bovenop: "Het begon zaterdag al met zijn kwalificatieronde. En vandaag, ongeacht wat de weersomstandigheden waren, droog, halfnat, nat, hij had het altijd onder controle."

"Op een gegeven moment kuste hij weer de muur, maar dat pakte godzijdank goed uit. Hij was volledig kalm op de radio. Een ongelooflijke prestatie", aldus een zeer tevreden Marko.

Teamgenoot Sergio Perez kende een totaal baalweekend. Na de crash tijdens de kwalificatie volgde een incidentrijke race die hem geen punten opleverde. Dit betekent dat Verstappen een voorsprong van liefst 39 punten heeft op zijn teamgenoot.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi