Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko: "Problemen van Red Bull zijn opgelost"

De sfeer binnen Red Bull was na afloop van de vrije trainingen in China aanzienlijk beter dan twee weken geleden in Bahrein. Max Verstappen gaf slechts twee tienden toe op de snelste tijd, maar belangrijker is dat de RB15 zich beter gedraagt.

Gasly China 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen liet na afloop van de tweede vrije training al weten dat de balans van zijn Red Bull veel beter is dan in Bahrein. Teamadviseur Helmut Marko is dan ook opgelucht dat het team in China serieus mee lijkt te doen om de ereplaatsen.

"Max maakte nog twee kleine foutjes in zijn ronde, anders hadden we de tijd van Bottas geëvenaard", blikt de Oostenrijker in gesprek met Auto Motor und Sport terug. Belangrijker dan de geklokte tijd over één ronde is dat de long runs er volgens de Oostenrijker uitstekend uitzagen.

"We waren snel, ongeacht welk type bandencompound we monteerden", aldus een tevreden Marko, die in Bahrein Red Bull nog zag worstelen met de zachtere bandencompound. Na afloop van de race in Bahreinen tijdens de tweedaagse test nadien vond het team de oorzaak van enkele van de problemen. De daaropvolgende aanpassingen aan de RB15 lijken vooralsnog uitstekend te werken in China.

"We hadden een probleem met onze aerodynamica, maar wisten dit tijdens de testdagen op te lossen zonder dat daarvoor nieuwe onderdelen nodig waren. We hebben ons huidige pakket iets gewijzigd. Dit was de oplossing voor de korte termijn, in Barcelona (de vijfde race van dit jaar, red.) komt de grote upgrade."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Belangrijkste nieuws over de GP van China RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"