Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert op aangepast contract: "Geen direct gevolg voor Verstappen"

De Formule 1 heeft een knotsgekke race achter de rug in Hongarije, maar toch gingen de gesprekken na afloop ook over zaken buiten de baan. Er werd namelijk een verandering aangekondigd in het contract van Red Bull-adviseur Helmut Marko, wat mogelijk gevolgen zou hebben voor Max Verstappen. Volgens Marko is daar echter niets van waar.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het raceweekend in Hongarije was pas net goed en wel op gang toen de Telegraaf het nieuws naar buiten bracht dat het contract van Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko veranderd zou zijn. Het zou gaan om een versteviging van zijn contract, waarmee hij in ieder geval bevestigt tot en met 2026 gecommitteerd te blijven aan het team. 

Het nieuws was echter vrij opmerkelijk, aangezien er al langere tijd gesproken wordt over een clausule in het contract van Marko die zou bevestigen dat, mocht hij besluiten het team te verlaten, Max Verstappen ook vrij zou zijn om te gaan en staan waar hij wil.  Na al die interne chaos bij Red Bull en Verstappen die gelinkt wordt aan een overstap naar Mercedes, heeft dit nieuws veel weg van een statement van Red Bull. 

Toch reageert Marko bij Sky Sports Deutschland stellig op die conclusies. De Verstappen-clausule die naar verluidt in zijn contract zou staan is volgens de Oostenrijker klinkklare onzin. "Nee, het is zeker niet zo dat Max nu meteen blijft omdat ik dat doe. Het is immers mijn contract dat is aangepast. In wat voor vorm dat gebeurde ga ik natuurlijk niet in het openbaar bespreken." 

Maar hoe zit het dan met die Verstappen-clausule? Is die er nog en heeft die nog effect op de toekomst van Verstappen, of valt dat allemaal wel mee? Marko reageert kort maar krachtig. "Dit heeft geen directe gevolgen voor Verstappen." 

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'