Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert op bizar Aston Martin-gerucht: "Waanzin"

Na de dramatische seizoensstart van Mercedes deden een aantal opmerkelijke geruchten de ronde. Zo zouden de allerbeste motoren van het Duitse merk nu naar het meer competitieve Aston Martin gestuurd worden. Helmut Marko gelooft er helemaal niets van.

Alonso Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aston Martin, één van de motorafnemers van Mercedes, is dit jaar vooralsnog sterker dan het Duitse fabrieksteam zelf. Terwijl Fernando Alonso een podiumplaats kon veroveren in Bahrein moesten Lewis Hamilton en George Russell het doen met een plek in Niemandsland. Mercedes is sneller dan het middenveld, maar nog lang niet zo snel als Red Bull, Ferrari en dus ook Aston Martin.

Na de GP van Bahrein deden er geruchten de ronde dat de allerbeste Mercedes-motoren nu niet naar het topteam zelf werden gestuurd, maar juist richting Aston Martin om zo toch nog een competitief 'Mercedes-team' te hebben. Maar of dat echt zo is? Helmut Marko gelooft er in ieder geval niks van.

"Waarom zou Mercedes een concurrent sterker maken? Wat een waanzin!", laat hij optekenen bij F1 Insider. "Ondanks de samenwerking blijft Aston Martin gewoon een concurrent van Mercedes als we kijken naar de verkoop van straatauto's."

Bovendien laten de reglementen helemaal geen ruimte voor dat soort voorkeursbehandelingen: "Die schrijven voor de motorleveranciers iedereen gelijkwaardig materiaal aan moeten bieden en voor zover ik weet, houdt iedereen zich daar keurig aan."

Een voordeel door bijvoorbeeld sterkere motoren te leveren krijgt het Britse team dan ook niet, zo beredeneert de Red Bull-adviseur. "Mercedes zal er nu alles aan doen om de teleurstellende seizoensopener te doen vergeten. In het ambitieuze doel is geen ruimte om Aston Martin een handje te helpen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend