Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert op 'bizarre' uitspraken Stroll na contact met Ricciardo

Helmut Marko heeft met verbazing op de uitlatingen van Lance Stroll gereageerd. De Aston Martin-coureur kegelde Daniel Ricciardo uit de Grand Prix van China en noemde hem een 'idioot' op de boordradio. Marko snapt daar helemaal niets van.

Ric Stroll close up
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een bizar incident in China: Lance Stroll die Daniel Ricciardo vol aanreed bij de herstart en zo kwaad bloed zette bij de Australiër. Ricciardo viel later uit en zei 'fuck die gast' toen hij hoorde dat Stroll hem een idioot had genoemd. Helmut Marko legt de schuld bij Stroll en vindt de uitlatingen van Aston Martin-coureur op zijn zachtst gezegd bijzonder.

"Ricciardo werd in China geraakt door Lance Stroll, die hem alle kansen ontnam", stelt Marko in zijn column bij Speedweek. "Ik vind het bizar dat hij door Stroll voor een idioot werd uitgemaakt én dat hij een gridstraf kreeg voor de Grand Prix van Miami. Dit was zeker niet zijn weekend."

Toch zag Marko wel dat Ricciardo beter presteerde met het nieuwe chassis. "Daniel had een nieuw chassis in China. Dat was vanaf het begin gepland omdat het ons derde chassis was dat we op de baan wilden zien. Na de teleurstellende prestaties van Daniel in de voorgaande weekenden speelde deze verandering natuurlijk ook een psychologische rol. Het ging veel beter."

Tsunoda

Marko springt ook op de bres voor Yuki Tsunoda, de teamgenoot van Ricciardo. De Japanner had het lastig tijdens zijn debuut op het Shanghai International Circuit, maar volgens Marko zijn daar redenen voor. "We zagen dat ook Oscar Piastri een halve seconde tot een hele seconde langzamer was dan Lando Norris in de race. Shanghai is dus zeker een circuit waar ervaring telt, zeker omdat de nieuwkomers door het sprintformat nog minder tijd kregen."

Bovendien maakte RB een fout in de eerste en enige vrije training, stelt Marko. "Ze hebben misschien een fout gemaakt door Tsunoda op harde banden te laten rijden. De baan bood bijna geen grip en Yuki gleed met die banden in het rond. In de race waren de rondetijden van Tsunoda van hetzelfde niveau als Ricciardo. Hij had een kans gehad om punten te scoren, maar die hoop werd de grond ingeboord door Kevin Magnussen."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez