Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert op charmeoffensief Horner richting Russell

Christian Horner onthulde laatst dat hij niet schroomt om coureurs buiten het Red Bull-programma in de gaten te houden, maar daar lijkt adviseur Helmut Marko toch anders over te denken.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De rijdersduo's van Red Bull en Visa Cash App RB (RB) zijn de afgelopen weken een veelbesproken gespreksonderwerp. Inmiddels is bekend dat Daniel Ricciardo het seizoen van 2024 in ieder geval niet af zal maken en dat Liam Lawson de Australiër zal vervangen, maar met het oog op 2025 zal Red Bull nog belangrijke keuzes moeten maken over de rijdersduo's van de beide teams.

Het contract van Sergio Perez loopt theoretisch gezien nog tot eind 2026, maar toch lijkt het er de laatste tijd op dat zijn toekomst in de Formule 1 nog op losse schroeven staat wegens tegenvallende prestaties. Yuki Tsunoda ligt al wel vast voor 2025 en Max Verstappens contract loopt ook over een paar jaar pas af, maar dan blijven er nog twee lege stoeltjes over. 

Met Liam Lawson hebben ze natuurlijk een talent uit eigen juniorenprogramma in handen, maar als het aan Christian Horner ligt zal Red Bull niet schromen om ook buiten het eigen programma te kijken. De teambaas van Red Bull noemde George Russell bijvoorbeeld als mogelijke optie, wetende dat zijn contract eind 2025 af zou lopen. 

Adviseur Helmut Marko laat in gesprek met Motorsport.com echter weten daar toch iets anders over te denken. "Russell gaat tijdens de kwalificatie gelijk op met Hamilton, al is hij misschien zelfs sneller. Maar Russell is ook nog altijd verbonden aan Mercedes-Benz en wij richten ons op dit moment vooral op onze eigen junioren."

"We zien het bijvoorbeeld bij Colapinto, die het als redelijk onervaren en toch eigenlijk ook onsuccesvolle junior toch fantastisch doet. Hij heeft tot dusver nog nooit voor een topteam gereden, dat moet ik er dan wel bij zeggen, maar dat geeft ons juist het vertrouwen om te kijken naar de prestaties van onze eigen junioren. Zelfs een Yuki Tsunoda, die theoretisch gezien ook nog een junior is, wordt op die manier in de gaten gehouden. Want hoe doet hij het als hij naast Lawson rijdt?"

Colapinto naar Red Bull?

Red Bull heeft met alle junioren in het juniorenprogramma, met onder andere Lawson maar ook Isack Hadjar en zelfs de pas zeventienjarige Formule 3-coureur Arvid Lindblad, dus meerdere opties om te overwegen voor de toekomst. Maar zou Colapinto als jong talent ook kunnen rekenen op interesse van Red Bull?

Marko legt uit dat dat nog niet zo makkelijk zal gaan, mocht Red Bull dat inderdaad ooit overwegen. "Ik denk dat hij nog een langdurig contract heeft lopen bij Williams, maar ik weet honderd procent zeker dat hij een coureur voor de toekomst zal zijn. Wat hij in Bakoe en Singapore liet zien was gewoon echt heel erg goed."

"Maar, zoals ik al zei, Colapinto is vooral een voorbeeld. Je kan bijvoorbeeld ook naar een Oliver Bearman kijken, die ook al aantoonde dat Formule 2-coureurs wel degelijk de potentie hebben om mee te kunnen in de Formule 1. Zij tonen allemaal aan dat we niet langer afhankelijk kunnen en mogen zijn van de coureurs met enkele jaren ervaring op zak, zoals dat in het verleden wel het geval was." 

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"