Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Marko reageert op commotie bij Red Bull

Helmut Marko heeft ontwijkend op vragen over de toekomst van Max Verstappen gereageerd. De Oostenrijker leek zich daarnaast te verspreken wanneer het over de positie van Red Bull-teambaas Christian Horner ging.

Verstappen Marko Horner Bahrein 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Red Bull-storm is de afgelopen dagen nog niet bepaald gaan liggen. Het onderzoek naar Christian Horner is inmiddels afgerond, maar een anonieme mail met vermeend bewijsmateriaal én woorden van Jos Verstappen hielden de gemoederen flink bezig. Max Verstappen mocht de Grand Prix van Bahrein dan wel op dominante wijze gewonnen hebben, toch kwamen er ineens vragen over zijn toekomst bij Red Bull.

Zijn vader vond namelijk dat 'de boel zou escaleren als Horner als teambaas aan zou blijven' en werd met Mercedes-teambaas Toto Wolff gespot in Bahrein. Wel werd de boel een beetje gesust na een ontmoeting tussen Horner en Raymond Vermeulen, de manager van Max Verstappen.

Wanneer adviseur Helmut Marko van OE24 de vraag krijgt of Jos Verstappen en Wolff al over een Mercedes-overstap aan het onderhandelen zijn, wil de adviseur daar liever niet op reageren. "Daar krijg je geen commentaar op van mij."

Verspreking?

Dan de speciale 'Marko-clausule'. Bronnen bevestigden aan RacingNews365 dat Max Verstappen bij Red Bull zou kunnen vertrekken wanneer Marko hetzelfde besluit. Klopt dat? "Ik ga ook hier geen commentaar op geven. Feit is wel dat er een goede vertrouwensband is tussen Max en mij."

De 80-jarige Marko krijgt ook de vraag of Horner aan kan blijven als teambaas nu de relatie met de familie Verstappen wat minder harmonieus lijkt te zijn. Het antwoord roept juist meer vraagtekens op. "Ik zal daar niets over zeggen totdat de zaak eindelijk is afgesloten."

Maar het onderzoek was toch al afgerond? "Oké, dan heb ik me verkeerd uitgedrukt. Laten we het bij geen commentaar houden."

Gerhard Berger stelde bij F1 Insider dat Horner bij Red Bull zou blijven, Marko en Adrian Newey zouden vertrekken en Verstappen naar Mercedes zou overstappen. Wat vindt Marko tot slot van die uitspraken? "Een interessante variant."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'