Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert op 'ultimatum' Ricciardo

Op de maandag na de GP van Australië kwam het gerucht naar buiten dat Daniel Ricciardo een ultimatum van twee races had gekregen om zijn prestaties te verbeteren. Helmut Marko ontkent dat dit aan de orde is.

Ricciardo Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Dat Daniel Ricciardo geen optimale seizoenstart heeft is een understatement. De Australiër overtuigt nog allerminst en dus beginnen de geruchten te ontstaan dat zijn plek bij Visa Cash App RB (RB) niet langer zeker is.

Het Nieuw-Zeelandse NZ Herald kwam maandag dan ook met het gerucht dat Red Bull een ultimatum had gesteld aan Ricciardo. Het bericht dat Ayumu Iwasa in Japan de eerste vrije training zal rijden, in de auto van Ricciardo, versterkte dit verhaal alleen maar. Helmut Marko heeft nu gereageerd en is duidelijk.

Op verzoek van Motorsport-Total vertelt Marko hoe de vork in de steel steekt. Het gerucht dat Ricciardo nog twee races krijgt om zichzelf te bewijzen kan naar het rijk der fabelen. Marko benadrukt dat dit absoluut niet waar is en speculeert dat dit gerucht de wereld in is gekomen, dankzij de aankondiging over Ayumu Iwasa. De Japanse coureur zal Ricciardo vervangen tijdens de eerste vrije training in Japan. Echter was deze keuze al langer bekend binnen het team volgens de Oostenrijkse adviseur van Red Bull.

Ook geeft Marko aan dat vanuit marketingperspectief het slimmer was om Ricciardo aan de kant te houden in plaats van Yuki Tsunoda. De Japanner rijdt immers zijn thuisrace op het circuit van Suzuka. Zodoende zal RB tijdens deze vrije training aantreden met een volledige Japanse line-up. Iets wat Honda zeer zal bekoren.

Meer tijd voor Ricciardo

Ricciardo lijkt dus meer tijd te krijgen om te wennen aan de nieuwe auto van RB. Desondanks uitte Marko recentelijk wel kritiek op de optredens van de Australiër. De Red Bull-adviseur gaf aan niet gecharmeerd te zijn van de Australiër in de eerste twee GP's van het jaar. Ook in Melbourne hielden de prestaties van Ricciardo niet over. De druk leek er dus vol op te komen, maar die druk neemt Marko nu deels weg. Ook de teamleiding van RB is nog altijd overtuigd dat Ricciardo het om kan draaien. Zij steken de hand in eigen boezem met betrekking tot de prestaties van de auto. Het streven van het team ligt dan ook bij het verbeteren van de prestaties en zo het vertrouwen op te krikken.

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden