Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert op vermeend Red Bull-afscheid Perez en geeft hem Verstappen-advies

De laatste weken was Helmut Marko kritisch op Sergio Perez, heel kritisch, maar hij benadrukt dat het niet betekent dat het stoeltje van Checo in gevaar zou zijn.

Perez Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Na drie weekenden zonder overwinning, waarvan twee zelfs zonder tweede plek achter Max Verstappen, kreeg Sergio Perez veel kritiek te verduren. Nou gebeurt dat in de Formule 1-wereld altijd heel snel, maar als je eigen baas, Helmut Marko, je zo publiekelijk afkraakt, dan kan dat nooit goed nieuws zijn.

Sommigen gingen zelfs al zover dat ze aan de hand daarvan concludeerde dat Checo moest vrezen voor zijn zitje naast Verstappen, maar als Marko daar in gesprek met F1-Insider naar wordt gevraagd, wuift hij die uitspraken weg.

"Het is allemaal onzin! Sergio's plek is nog nooit in gevaar geweest en ook in de toekomst zal dat niet zo zijn. Hij is een belangrijke bouwsteen om onze doelen voor dit jaar te kunnen behalen. We willen eerste en tweede finishen in het kampioenschap en zo snel mogelijk constructeurskampioen worden."

Commentaar

Marko snapt dat zijn commentaar wel voor wat opschudding kan zorgen, maar benadrukt dat het zaak is voor Perez om zich minder bezig te houden met wat Verstappen doet.

"Na zijn zwakke prestaties in Miami en Monaco heb ik Sergio er aan herinnerd dat hij zich op zijn werk moet concentreren. Hij heeft er niet alles uit weten te halen. Met Max heeft hij een concurrent in zijn team die lastig te verslaan is. Niet alleen voor Checo is dat het geval, maar voor alle coureurs is dat zo."

"Hij moet zich op zichzelf concentreren en niet wanhopig proberen Max te verslaan. Hij moet er staan als het bij Max even niet lukt. Zijn goede race in Spanje, na zijn mindere kwalificatie, was een eerste stap in de goede richting.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken