Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko reageert verrassend mild op nieuwe wanprestatie Perez

Voor Sergio Perez was de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië een deceptie. Wederom schopte hij het niet tot Q3. Q1 was nu zelfs zijn eindstation. Helmut Marko was verrassend mild voor de Mexicaan.

Voor de vijfde keer op rij niet Q3 halen, terwijl teamgenoot Max Verstappen voor de vijfde keer op rij de poleposition pakte. Voor Sergio Perez was het wederom een zaterdag om snel te vergeten. Toch is Helmut Marko, normaal zo streng, erg mild voor zijn coureur. Volgens de Red Bull-adviseur waren er verzachtende omstandigheden. "We hebben echt pech gehad met Sergio. Hij was niet op het juiste moment op de baan en toen is hij net met een paar honderdsten van een seconde verschil buiten de boot gevallen." Checo stond lang te wachten vooraan de pitstraat, alvorens de laatste drie minuten van Q1 werden verreden. De auto van Kevin Magnussen was namelijk stil komen te staan. Het opruimen duurde langer dan Red Bull had verwacht. "De reden dat we zo snel mogelijk naar buiten wilden? Er bestond een kans dat het ging regenen. Het feit dat het opruimen van de auto van Magnussen zo lang duurde, waardoor Checo's banden afkoelden, was niet ingecalculeerd. Dat was een van de redenen dat hij in die ronde niet optimaal heeft kunnen presteren."

Bonus

Toch benadrukt Marko nog wel streng dat de kwalificaties van Perez beter moeten. Gelukkig voor de coureur maakt hij op zondag vaak veel goed. "Over het algemeen moet Checo zijn kwalificatie wel verbeteren, want dit is natuurlijk niet de eerste keer. Hij heeft echter de bonus dat hij altijd vrij goede races rijdt", aldus de Oostenrijker, die ook op Silverstone een goede race verwacht van zijn tweede coureur. "Hier in Groot-Brittannië hebben we een circuit waar je vrij goed in kan halen en met ons DRS-voordeel moet het voor hem mogelijk zijn om weer een mooi aantal punten te scoren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"