Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Helmut Marko

Marko recyclet Red Bull-doelstelling 2019: "Vijf overwinningen en meer"

Helmut Marko werd gedurende 2019 achtervolgd door zijn voorspelling van vijf overwinningen die hij aan het begin van het seizoen deed. Zijn woorden werden geen waarheid, maar dat betekent niet dat hij meer bescheiden inzet voor 2020, integendeel.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Dit jaar moeten we zeker vijf overwinningen kunnen pakken", zo riep Red Bull-adviseur Helmut Marko voorafgaand aan het seizoen 2019. Het binnenhalen van de eerste wereldtitel van Max Verstappen had daar wat hem betreft dan het logische gevolg van moeten zijn. Het liep echter anders, want de teller bleef steken op drie overwinningen en de derde plaats in het WK.

Met een streep door 2019 ligt de focus inmiddels op 2020, het jaar waarin Red Bull, Max Verstappen en Honda gewoon een nieuwe een gooi doen naar de hoofdprijs. De doelen die Helmut Marko daarbij formuleert, klinken wat bekend in de oren: "We willen vijf overwinningen én de wereldtitel grijpen", aldus de immer optimistische Oostenrijker. "Dat was afgelopen jaar al mogelijk, maar doordat we daar niet in slaagden, ben ik met weddenschappen heel wat geld kwijtgeraakt", zo riep Marko in gesprek met ServusTV.

Over het algemeen wordt aangenomen dat het chassis van Red Bull tegen het einde van vorig seizoen bijna net zo sterk was als dat van Mercedes, waardoor de laatste stap richting de absolute top gezet moet worden door motorleverancier Honda. Dat betekent echter niet dat Red Bull op zijn lauweren kan rusten. In de voorbije jaren kwam het team traag uit de startblokken aan het begin van het seizoen, juist doordat men met het chassis toch weer een achterstand had opgelopen gedurende de winter.

Fotoalbum

De 25 mooiste Formule 1-auto's aller tijden

In haar rijke historie stonden er in de Formule 1 honderden auto's aan de start. Bijzondere, creatieve, spuuglelijke, maar ook prachtige bolides. RacingNews365 selecteerde 25 pareltjes van F1-auto's in een album.

Bekijk het album

9 reacties

    Breaking Zo moet de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen eruit gaan zien