© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'Red Bull en Ferrari doen Mercedes serieus pijn'

17 jun. 2018 07:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Dit seizoen moet Mercedes voor het eerst serieus knokken voor haar positie in het WK. De concurrentie van Red Bull en Ferrari is groter dan ooit en tot op heden won Lewis Hamilton slechts twee van de zeven races.

'Dominantie Mercedes doorbroken'

Vorig jaar waren de eerste scheurtjes in het pantser van Mercedes zichtbaar. Sebastian Vettel wist het Lewis Hamilton lange tijd moeilijk te maken, maar de Duitse renstal herstelde de pikorde.

Dit jaar worstelt Mercedes, maar gaat het team nog altijd aan de leiding van het WK. Door de constante prestaties van Hamilton en Bottas staat het 17 punten voor op Ferrari. Red Bull mengt zich dit jaar ook serieus in het titelgevecht. 

Helmut Marko van Red Bull is dan ook blij dat de dominantie van Mercedes doorbroken wordt.

"Drie jaar geleden was het nagenoeg onmogelijk om Mercedes uit te dagen. Vorig jaar zag je de eerste scheurtjes ontstaan in hun bolwerk. Ferrari heeft deze winter een goede stap gezet met hun motor en Red Bul heeft het beste chassis."

"Mercedes kan niet langer het verschil maken met hun motor en dat doet ze pijn. Ze zijn gewend om vanaf de pole weg te rijden, maar nu moeten ze vaker een inhaalrace rijden. Mercedes is niet gewend om te verliezen en dat is hun grote zwakte dit seizoen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen