© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'Red Bull heeft probleem om banden werkend te krijgen'

14 sep. 2018 20:29 Ruud Dimmers 2 reacties
Red Bull verraste tijdens de eerste vrije training met de eerste posities, maar moest in de middag toekijken hoe Mercedes en Ferrari domineerden. Adviseur Helmut Marko acht het team kansloos voor de poleposition.

De long runs van Ricciardo en Verstappen zagen er prima uit. Geen enkel ander team wist vijf ronden in de 1.44 te rijden, iets wat de Australiër wel lukte. De afgelopen jaren had Ricciardo een abonnement op de tweede positie bij de GP van Singapore, iets wat dit jaar mogelijk lastig wordt om te evenaren. De sleutel tot succes ligt namelijk in de kwalificatie en juist tijdens de korte runs heeft Red Bull nog een probleem met de banden.

"We zijn een halve seconde langzamer dan Mercedes en Ferrari. Dat is gewoon teveel", analyseerde Marko. "Het duurt te lang voordat wij de banden werkend hebben."

Tijdens de kwalificatie verwacht ontwerper Adrian Newey dat het gat groeit met drie tienden van een seconde door de party modus van Ferrari en Mercedes. De long runs van Red Bull waren uitstekend op zowel de hypersoft als ultrasoft band, wat kansen biedt voor de (vaak onvoorspelbare) race in Singapore.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen