© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'Red Bull-Honda is mogelijk in 2019'

20 feb. 2018 06:33 Arthur Wulms 0 reacties
Helmut Marko staat open voor een wisseling van motorfabrikant bij Red Bull. Hij heeft een positieve eerste indruk van gekregen van Honda bij Toro Rosso. Hierdoor staat hij open voor een potentiële samenwerking met de Japanners.

Helmut Marko verrast door Honda

In 2014 werd de V6-motor geïntroduceerd in de Formule 1. Dit was het begin van een slechte relatie tussen Red Bull en motorleverancier Renault. De twee partijen zijn een samenwerking gestart in 2007 en dit heeft geleid tot maar liefst acht wereldkampioenschappen(2010 - 2013). Door de verslechterde relatie sinds 2014 heeft het team uit Milton Keynes rond gekeken naar andere motoren. Directe concurrenten Ferrari en Mercedes zijn niet van plan Red Bull te versterken en Aston Martin durft het momenteel nog niet aan. 

Wellicht biedt Honda een oplossing aangezien het team in 2018 motoren gaat leveren aan het tweede team van Red Bull: Toro Rosso. Helmut Marko geeft in gesprek met Auto Motor und Sport aan dat hij verrast is door Honda. 

''Tot nu toe zijn we positief verrast door Honda. Je merkt het enthousiasme en de toewijding. Ik denk dat ze hebben geleerd van de gemaakte fouten uit het verleden. De motor ziet er tot nu toe betrouwbaar uit.''  

Als de Honda-motor zich kan meten met die van Renault ziet de Oostenrijker een overstap wel zitten. 

''Ik denk dat het mogelijk is dat de Honda-motor halverwege het seizoen het Renault-niveau haalt. Als dat gebeurt, gaat Red Bull waarschijnlijk de overstap maken van Renault naar Honda voor 2019. De regels zijn veranderd, je moet nu als team in de zomer aankondigen met welke motor je het volgende jaar gaat rijden. We gaan het grondig analyseren en maken vervolgens onze beslissing.''

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen