© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: Red Bull is vertrouwen in Renault kwijt

21 aug. 2018 10:46 René Oudman 3 reacties
Nog negen Grands Prix, dan is Red Bull verlost van Renault. Het Oostenrijkse Formule 1-team werkte meer dan een decennium samen met de Franse krachtbronbouwer maar kende in de afgelopen jaren zoveel teleurstelling, dat werd besloten om na 2018 over te stappen naar Honda-motoren. Dr. Helmut Marko deed op nationale televisie een boekje open.

"Renault heeft het huidige motorpakket gewoonweg niet onder controle", belicht de 74-jarige Oostenrijker het grote probleem van het V6-turbohybridetijdperk. "Ze zitten niet op hetzelfde niveau als Mercedes of Ferrari, en ook de betrouwbaarheid laat te wensen over. In tegenstelling tot Daniel Ricciardo hebben wij het vertrouwen in Renault verloren", sneert de talentscout bij Servus TV.

Marko ziet de toekomst met goede hoop tegemoet. "Honda is een partner die volledig is toegewijd. In Japan hebben ze de juiste personen en de juiste technische middelen, bovendien wordt Red Bull Racing als het belangrijkste team gezien. Bij Renault waren we gewoon een betalende klant, niets meer en niets minder. Een eerlijke behandeling hebben we altijd gehad, maar natuurlijk heeft het fabrieksteam wel voorrang. De belofte van Renault dat we competitief zouden zijn, is nooit waargemaakt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen