Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko grapt: "Red Bull-marketingafdeling minder blij met De Vries"

Nyck De Vries is in 2023 de tweede fulltime Nederlandse Formule 1-coureur. Hij is na Max Verstappen ook de tweede Nederlander op de loonlijst van Red Bull. Een marketingnachtmerrie voor Red Bull, grapt Helmut Marko.

Binnen de Red Bull-familie zijn volgend seizoen twee Nederlandse coureurs actief, drie als we simulatorcoureur Rudy van Buren meetellen. Max Verstappen verdedigt andermaal zijn Formule 1-wereldtitel, terwijl Nyck de Vries zal aantreden namens zusterteam AlphaTauri. Helmut Marko is blij met de Vries, maar hij moet ook opmerken dat het marketingtechnisch wat minder goed uitkomt. "Het is leuk voor jullie als Nederlandse pers, maar onze marketingmensen zijn er minder blij mee, aangezien nu twee keer de Nederlandse markt door Red Bull wordt aangeboord", aldus de Oostenrijker ten overstaan van onder andere De Telegraaf met een knipoog. Hij maalt er geen moment om: "Mij gaat het om de performance."

"Nyck de Vries is een vechter"

En met die performance zit het wel goed, zo merkte Marko op tijdens de Formule 1 Grand Prix van Italië toen De Vries bij Williams inviel voor Alexander Albon. Dat was volgens Marko het moment waarop De Vries bovenaan het lijstje kwam te staan, maar De Vries was hem al eerder opgevallen. Dat was toen De Vries de vrije training voor Mercedes reed in de auto van Lewis Hamilton. "Ik heb toen meegeluisterd met het radioverkeer tussen hem en het team en ik vond zijn feedback erg sterk", vervolgt Marko, die niet per se een groot voordeel ziet in de Mercedes-kennis die De Vries meeneemt naar AlphaTauri. "Dat team staat derde in het kampioenschap, dus wat kunnen wij werkelijk van hen leren?", zo vraagt hij zich hardop af. Echter, De Vries reed dit seizoen in auto's van niet minder dan vier teams: Williams, Mercedes, Aston Martin en Alpine: "Het is heel fijn dat hij over die ervaring beschikt." Gevraagd naar de kansen op een volledige Double Dutch -line-up bij het grote Red Bull Racing, haalt Marko zijn schouders op: "Dat moet de toekomst uitwijzen. Voor nu moet hij gewoon presteren", aldus Marko, die ook verwacht dat De Vries exact dat zal doen: "Hij heeft een dipje gehad, maar knokte zich terug. Hij weet hoe je moet vechten."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten