© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Red Bull moet coureurs op steeds jongere leeftijd binden"

10 okt. 2018 14:34 René Oudman 1 reacties
De tijd dat aanstormende talenten pas in als Formule 2-coureur door een Formule 1-team werden benaderd, is allang vervlogen. Tegenwoordig kunnen jonge rijders al heel vroeg aan een F1-stal worden gebonden: kijk naar Lando Norris, die al jaren deel uitmaakt van McLaren, of de huidige lichting van het Red Bull-juniorteam.

Red Bull-talentscout Helmut Marko (75) erkent dat de teams er vroeger bij moeten zijn dan dat in het verleden het geval was. De concurrentie is bovendien heviger, nu elk topteam over een rijdersacademie beschikt.

"Vroeger keken we alleen in formuleklassen rond, maar er zijn niet zo heel veel rijders meer beschikbaar. Bovendien is de concurrentie enorm geworden. Mercedes doet het nu ook, net als Ferrari, en Renault is er nog altijd. Daarom zijn wij nu gaan zoeken in de kartwereld", doet Marko zijn nieuwste tactiek uit de doeken.

"De jongste Red Bull-junior is nog maar een paar jaar tiener, wij hebben onze aanpak dus behoorlijk veranderd. Snelheid is natuurlijk de belangrijkste factor. Als de snelheid er is, dan moet ik een persoonlijk gesprekje aanknopen. Heeft deze gast wat we zoeken? Is er voldoende overtuiging? Toch is de leeftijd van 14/15 jaar erg gevaarlijk, er gebeurt veel in het koppie. Ze worden voor de eerste keer verliefd, en dat soort dingen!"

Marko weet één ding: "Zolang ze presteren is het goed. Als ze niet meer presteren en er is geen kans dat ze dat nog gaan doen, dan stoppen we ermee."

Het Red Bull Junior Team bestaat momenteel uit F3-coureur Dan Ticktum (19), Formule Renault 2.0-rijder Neil Verhagen (17), Formule 4-toppers Jack Doohan (15) en Dennis Hauger (15) en karters Harry Thompson (14) en Jonny Edgar (14).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen