© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'Red Bull sneller dan Ferrari'

08 mrt. 2018 18:35 Ruud Dimmers 0 reacties
Dr. Helmut Marko van het F1-team van Red Bull Racing is ervan overtuigd dat de RB14 een uitstekende auto is. Qua chassis kan de auto zeker de strijd aan met het dominante team van Mercedes.

Marko overtuigd van kwaliteit Red Bull chassis

Marko liet al vaker weten dat de RB14 qua chassis misschien wel de beste auto is. Kan het team ook de strijd met Mercedes aan?

"Ons chassis is goed genoeg. Als je onze auto vergelijkt met vorig jaar dan is die nu veel geraffineerder. Tot op heden werkt alles zoals we verwachten, dus we hopen dat we hun kunnen verslaan", laat Marko aan Sky Sports F1 weten.

De achilleshiel van Red Bull werd de afgelopen jaren gevormd door de Renault-motor. Ook in 2018 is dat wederom een vraagteken. 

"Je weet dat Mercedes tijdens de kwalificatie altijd nog twee of drie tienden extra uit de motor kan halen. Vorig jaar hebben wij echter een race gewonnen op eigen kracht." 

Mercedes heeft zich deze winter nog niet bovenaan de tijdenlijsten laten zien. Duidelijk is wel dat de achterbanden bij de W09 blaren vertonen.

"We zien bij Mercedes dat hun achterbanden te warm worden. Alles zal afhangen van het totaalpakket en wij hebben nog nieuwe dingen op komst. We zijn zeer positief." 

Sebastian Vettel verbrak donderdag het ronderecord in Barcelona. Uiteindelijk noteerde hij een 1.17,182. Tijdens dit interview stond er een 1.17,6 op de klokken, vier tienden sneller dan Ricciardo de dag ervoor. Onder de indruk was Marko allerminst.

"Sebastian reed net een 1.17,6, maar het is vandaag koeler. We weten niet hoeveel brandstof hij aan boord heeft. Als we kijken naar ons totaalpakket dan denk ik dat we iets voor ze staan." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen