© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Red Bull wil volgend jaar de titel pakken met Verstappen"

01 nov. 2018 12:05 Jan van der Burgt 0 reacties
Als het aan Red Bull-adviseur Helmut Marko ligt, pakt Max Verstappen volgend jaar al met Red Bull de wereldtitel in de Formule 1. Het zou de Nederlander de jongste wereldkampioen ooit maken.

In theorie heeft Max Verstappen nog twee jaar de tijd om de jongste wereldkampioen in de Formule 1 ooit te worden. Sebastian Vettel heeft dat record nu in handen met 23 jaar en 134 dagen. Als Verstappen over twee jaar in 2020 kampioen zou worden, zou hij dat record alsnog verbreken.

Zolang zegt Red Bull-adviseur Helmut Marko in gesprek met Auto, Motor und Sport echter niet te willen wachten: "Max kan de jongste kampioen ooit worden in de Formule 1. Dat kan tot en met 2020, maar zolang willen we bij Red Bull niet wachten", aldus de Oostenrijker, die daarmee inzet op de rijderstitel in 2019, het eerste jaar van de nieuwe samenwerking tussen Red Bull en Honda.

Dat andere veelbesproken record, dat van jongste polesitter in de Formule 1, lijkt aan de neus van Verstappen voorbij te gaan. In Mexico maakte hij er kans op, maar de verwachting is dat de poleposition in zowel Brazilië als Abu Dhabi buiten bereik zal zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen