Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko rekent in 'vierstrijd' op Verstappen: "Dan trekt hij de kansen gelijk"

Er staan nog zes Formule 1-Grand Prix-weekenden op het programma. Helmut Marko rekent er niet op dat Red Bull nog ergens favoriet is, maar hij rekent wél op Max Verstappen.

Verstappen FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is in gesprek met Sport.de dat Helmut Marko de vraag krijgt op welke circuits Red Bull nog in het voordeel zal zijn gedurende de rest van het seizoen. Zijn antwoord is glashelder als hij zegt dat Red Bull nergens meer de favoriet zal zijn.

"Momenteel is McLaren op elk circuit, met elke compound en onder alle temperaturen snel. Dat is een beetje de situatie waarin wij ons voorheen bevonden", aldus Marko, waarna een 'maar' volgt. Hij kijkt immers niet enkel naar McLaren.

"Per circuit zal het ook zo kunnen zijn dat Mercedes een winnende auto opstelt en ook Ferrari zal hier en daar een woordje mee kunnen spreken. Het kan dan zijn dat er een vierstrijd ontstaat in plaats van een tweestrijd."

Als je het dan over 'voordeel' hebt, dan komt Marko toch bij Max Verstappen uit: "Als de auto's gelijkwaardig zijn aan elkaar, maar ook als de Red Bull even wat minder goed is, dan kan hij met wat hij extra heeft de kansen gelijktrekken."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x