Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Marko rekent op geduldige Verstappen ondanks tegenvallende resultaten Red Bull

Ja, Max Verstappen heeft de beste seizoensstart ooit in de Formule 1, maar desondanks hangt er toch een zweem van teleurstelling rond de formatie uit Milton Keynes. Helmut Marko is er echter niet bang voor dat die teleurstelling voor Verstappen reden is om te kijken of gras ergens anders wellicht groener is.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull begon in 2019 aan een nieuw hoofdstuk in de Formule 1. Men nam afscheid van Renault en Daniel Ricciardo en verwelkomde Honda en Pierre Gasly daarvoor in de plaats. Het begin van het nieuwe jaar verloopt beter dan in de voorgaande jaren, maar nog altijd is Red Bull niet in staat om Mercedes en Ferrari écht uit te dagen.

Desondanks is teamadviseur Helmut Marko in gesprek met Formule1.nl ervan overtuigd dat Max Verstappen het team de tijd gunt om het tij te keren: "Ik ben er niet bang voor dat Verstappen de druk op ons team gaat opvoeren. Hij weet immers wat er aan zit te komen en kent de ontwikkelingsprogramma's zoals ze door ons zijn opgesteld."

De Oostenrijker riep aan het begin van het seizoen het hardst van iedereen dat 2019 het jaar van Red Bull zou worden, maar inmiddels zal heeft hij die mening moeten herzien. Marko ziet echter wel dat het gebrek aan klinkende prestaties niet aan Max Verstappen zelf ligt.

"Ik heb Max nog niets fout zien doen. Hij weet voortdurend het maximale uit de auto te halen (met twee vierde en een derde plaats tot gevolg, red). Dat is de enige strategie die mogelijk is om de achterstand op Ferrari en Mercedes te beperken."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam