Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko relativeert kostbare Red Bull-blunder: "Dit overkomt niet alleen Ferrari"

Helmut Marko baalt er flink van dat Max Verstappen mogelijk pole misliep door een grote blunder van Red Bull. Vooral het feit dat het wereldkampioenschap in Singapore al gewonnen had kunnen worden, maakt het extra zuur.

Max Verstappen zal de Grand Prix van Singapore moeten starten vanaf de achtste plaats na een kostbare fout van zijn team. Red Bull maakte een fout in de beslissende momenten van de kwalificatie, waardoor de Nederlander te weinig brandstof aan boord had en zijn allerlaatste snelle ronde moest afbreken. Helmut Marko baalt natuurlijk van het voorval. De adviseur van de Oostenrijkse renstal probeert bij ORF positief te blijven. "We zijn in ieder geval snel genoeg om vooraan het veld te kunnen rijden", relativeert hij. "Maar het wordt wel heel, heel erg lastig om de voorkant van het veld hier te gaan halen." Het stratencircuit in Singapore is namelijk geen circuit waar erg makkelijk ingehaald kan worden.

Marko: "Dubbel vervelend dat het hier gebeurt"

Met Charles Leclerc startend vanaf pole en Sergio Perez naast zich kan Verstappen zijn tweede wereldtitel zeer waarschijnlijk niet veroveren in Singapore. De drie coureurs kunnen op papier nog de wereldtitel winnen dit jaar, al heeft Verstappen een gigantische voorsprong van 116 WK-punten. De kostbare fout van Red Bull heeft er echter voor gezorgd dat Verstappen het heel lastig krijgt om te winnen op het stratencircuit. "Dit soort dingen kunnen voorkomen en dit overkomt niet alleen Ferrari. Het is natuurlijk wel dubbel vervelend dat het hier gebeurt", aldus Marko.

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training