Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko schetst mistroostig beeld voor Duitsland in de Formule 1

Helmut Marko ziet het somber in voor de Duitse autosport. Hij ziet op korte termijn geen coureur die goed genoeg is voor een plekje op het hoogste autosporttoneel.

Vettel Schumacher Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Door het vooruitzicht dat Red Bull in de Formule 1 mogelijk met Porsche gaat samenwerken, werd er regelmatig geopperd dat men op zoek zou willen naar een Duitse Formule 1-coureur. Helmut Marko echter ziet daartoe geen kansen. Niet voor Red Bull, maar eigenlijk voor geen enkel F1-team.

Mede om bovengenoemde reden werd Mick Schumacher met Red Bull in verband gebracht als een mogelijke opvolger van Pierre Gasly bij AlphaTauri, maar die deur gooide Marko al resoluut in het slot.

Als Schumacher zijn zitje bij Haas F1 niet weet te behouden en hij ergens anders ook niet aan de bak komt, staat er in 2023 naar alle waarschijnlijkheid geen Duitser op de F1-grid, aangezien ook Sebastian Vettel de sport vaarwel zegt. Een aderlating voor Duitse F1-fans natuurlijk, maar daarmee houdt volgens Marko het slechte nieuws niet op. In het slechtste geval rijdt er jarenlang geen Duitser in de F1, zo schetst hij in gesprek met het Duitse Sport1.

Marko wijst naar Michael Schumacher

"Er is niemand in Duitsland of Oostenrijk die je per se in de gaten wilt houden. De lokale automobielindustrie of wie dan ook zal een opleidingsprogramma of iets dergelijks moeten gaan financieren en dan zal er zich op enig moment wel weer iemand aandienen."

Marko wijst naar het verleden als onderbouwing van zijn toch wat mistroostige toekomstbeeld: "Vergeet niet hoe lang het geduurd heeft voor Michael Schumacher een storm van enthousiasme wist te ontketenen", aldus de Oostenrijkse Red Bull-teamadviseur."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

3 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend