Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Schrijf Vettel niet af, hij komt sterker terug"

In het begin van dit Formule 1-seizoen leek zich een mooie strijd te gaan ontwikkelen tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Toch wist Hamilton uiteindelijk zijn vijfde wereldtitel bijzonder eenvoudig veilig te stellen. Volgens voormalig Formule 1-coureur Jackie Stewart is Vettel over zijn top heen, maar zijn voormalige werkgever Red Bull vindt dit 'belachelijk'.

Het seizoen van Vettel is er één van de nodige ups en downs waarin de Duitser verschillende malen aan het kortste eind trok. Zo verloor hij het duel met Hamilton in Monza, was hij in Austin niet opgewassen tegen Daniel Ricciardo en kreeg hij het met Max Verstappen aan de stok in Japan.

Volgens Marko hadden deze duels ook anders kunnen aflopen voor zijn voormalige pupil. "De fouten die Sebastian heeft gemaakt, zijn absoluut niet het gevolg van mentale zwakte, maar gewoon domme pech. In alle drie deze duels had ook de andere coureur zich iets anders kunnen opstellen. Sebastian nam echt geen onnodige risico's." De uitspraak van Marko staat daarmee haaks op de woorden van Formule 1-legende Stewart die juist van mening is dat de Duitser teveel risico's heeft genomen in de titelstrijd. Ook de uitspraak van Stewart dat Vettel over zijn top heen is, vallen bij de Oostenrijkse teamadviseur verkeerd. "Een viervoudig wereldkampioen verleert het racen echt niet. Sebastian wordt hier alleen maar sterker van en en komt zeker terug."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China