Marko: "Schrijf Vettel niet af, hij komt sterker terug"

10 nov. 2018 13:05 Wanda Bisschop 2 reacties
In het begin van dit Formule 1-seizoen leek zich een mooie strijd te gaan ontwikkelen tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Toch wist Hamilton uiteindelijk zijn vijfde wereldtitel bijzonder eenvoudig veilig te stellen. Volgens voormalig Formule 1-coureur Jackie Stewart is Vettel over zijn top heen, maar zijn voormalige werkgever Red Bull vindt dit 'belachelijk'.

Het seizoen van Vettel is er één van de nodige ups en downs waarin de Duitser verschillende malen aan het kortste eind trok. Zo verloor hij het duel met Hamilton in Monza, was hij in Austin niet opgewassen tegen Daniel Ricciardo en kreeg hij het met Max Verstappen aan de stok in Japan.

Volgens Marko hadden deze duels ook anders kunnen aflopen voor zijn voormalige pupil. "De fouten die Sebastian heeft gemaakt, zijn absoluut niet het gevolg van mentale zwakte, maar gewoon domme pech. In alle drie deze duels had ook de andere coureur zich iets anders kunnen opstellen. Sebastian nam echt geen onnodige risico's."

De uitspraak van Marko staat daarmee haaks op de woorden van Formule 1-legende Stewart die juist van mening is dat de Duitser teveel risico's heeft genomen in de titelstrijd.

Ook de uitspraak van Stewart dat Vettel over zijn top heen is, vallen bij de Oostenrijkse teamadviseur verkeerd. "Een viervoudig wereldkampioen verleert het racen echt niet. Sebastian wordt hier alleen maar sterker van en en komt zeker terug."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen