Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"

Wat is er met Red Bull aan de hand? Op de vrijdag in Imola konden zowel Max Verstappen als Sergio Perez geen potten breken. Helmut Marko is dan ook geschrokken van de prestaties van zijn team.

Verstappen Perez Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Er is veel werk aan de winkel voor Red Bull Racing. Het team van Max Verstappen was veel langzamer dan de concurrentie en beide coureurs hadden moeite om de juiste setup te vinden. Vooral Max Verstappen raakte tijdens de tweede vrije training vrij gefrustreerd dat het maar niet wilde lukken.

Helmut Marko is dan ook geschrokken van de vorm van zijn team. Hij vertelt tegenover Motorsport Magazine over de vrijdag in Imola: "Relatief gezien zitten we er na de tweede vrije training verder van af dan eerder vandaag. In andere woorden, de veranderingen aan de setup zijn niet de juiste gebleken."

Toch was Verstappen aan het begin van de tweede vrije training positief. Volgens de Nederlander lag dat ook aan de banden. Marko is het daar wel mee eens, maar blijft ook naar de setup kijken: "Banden en setup gaan hand in hand met elkaar. En het was inderdaad slechter in VT1. Maar nu op de long run, waren we niet competitief. We staan nu op een positie waar we normaal niet in zitten."

Vooral het feit dat beide coureurs dezelfde problemen in de lange runs kende, baart Marko zorgen: "Beide coureurs hebben ongeveer dezelfde problemen, maar vechten met de achterkant hebben we vaker gehad. Wat me meer zorgen baart, is dat Verstappen er problemen mee heeft. Dat betekent dat hij er geen controle over kan krijgen. En als Verstappen dat niet kan, dan is er iets goed mis. Maar het gat in de kwalificatiesimulaties was niet zo groot als dat het lijkt, maar de rest is wel degelijk alarmerend." 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap