Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko schuift Red Bull-kandidaat naar voren: "Hij maakt kans om naast Verstappen te rijden"

Sergio Perez beschikt over een Red Bull-contract voor 2025, maar wordt recent flink onder druk gezet door het team. Zo ook door Helmut Marko, die Yuki Tsunoda als kandidaat naar voren schuift.

Marko Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er is de afgelopen tijd het een en ander veranderd bij Red Bull. Daniel Ricciardo werd per direct opzij geschoven ten faveure van Liam Lawson, terwijl de druk op Sergio Perez ook wordt opgevoerd. De Mexicaan heeft regelmatig moeite met het maximale uit de RB20 persen, met als gevolg dat McLaren de leiding in het constructeurskampioenschap heeft overgenomen.

Het maakt dat Helmut Marko een nieuwe Red Bull-kandidaat voor 2025 naar voren schuift. Yuki Tsunoda wordt serieus overwogen als nieuwe teamgenoot van Max Verstappen, zo vertelt de Oostenrijker tegen F1-Insider.

"Tsunoda maakt kans om in 2025 naast Max te rijden", stelt Marko. "De resterende races van het seizoen zullen bepalen hoe onze rijdersduo's er volgend jaar uit gaan zien, maar ik kan me heel goed voorstellen dat er een junior naast Max zal gaan rijden. We besloten om Lawson en Tsunoda met elkaar te vergelijken. Ze hebben hetzelfde materiaal, dus alle coureurs hebben nu zes races om te bewijzen dat ze de betere van het stel zijn."

Marko verklaart waarom Red Bull nu juist weer vaker voor de eigen jeugd kiest. "We zijn ooit begonnen met de filosofie om jonge coureurs een kans te geven in de Formule 1. Sebastian Vettel, Verstappen en Ricciardo zijn slechts drie voorbeelden daarvan en de andere teams volgen nu deze filosofie. Mercedes geeft Andrea Kimi Antonelli de kans, Haas doet het hetzelfde met Oliver Bearman, Williams met Franco Colapinto en het lijkt erop dat Audi gelukkig ook serieus aan Mick Schumacher denkt."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull geeft update over nieuwe auto Verstappen